Specialistul Heaven:

“Despre micropigmentare, cu specialistul HeavenBeauty&Wellness Studio”

CITESTE MAI MULT

Îndepărtarea totală a părului de pe corp își are originile în țările din Orientul Mijlociu și se pare că a venit ca o necesitate pentru protejarea împotriva puricilor, păduchilor și a altor paraziți dar și a mirosului predominant, în climatele foarte calde. Mai târziu, epilatul a devenit un ritual religios care promova curățarea și purificarea. Atât bărbații cât și femeile se supuneau la îndepărtarea totală a părului de pe corp și se conformau asteptărilor ca părul să fie înlăturat cel puțin o dată la 40 de zile.
De exemplu, în anul 30.000 î.Hr. – picturile din peşteri şi descoperirile arheologice de cremene ca lama, scoici, dinţi de rechin şi sticlă vulcanică ne demonstrează că, încă din acea perioadă, oamenii încercau prin orice mijloc sa scape de părul de pe corp.

4.000-3.000 î.Hr. – perioada când turcii foloseau o mixtură de arsenic, var nestins şi amidon numită „rhusma”, considerată a fi si primul depilator chimic.

2. î.Hr. – anul în care poetul roman Ovidiu soma femeile să-şi îngrijească toaleta. „Astfel încât nicio capră grosolană să nu-şi croiască drum pe sub braţe, iar picioarele tale să nu fie dure în peri rebeli.”

800-1200 – perioada Heian, când femeile japoneze au început să-şi penseze sprâncenele. Unele feministe susţin astăzi că această practiceă le face pe femei mai puţin expresive.

Secolul 17 – secolul în care vânătorii de vrăjitoare îndepărtau parul de pe corpul persoanei acuzate. Acest ritual simboliza alungarea protecţiei diavolului.

1869 – anul când un oftalmolog din Missouri a început să folosească un ac pe baterie pentru a îndepărta genele crescute pe interiorul pleoapei. Ulterior, colegii au aplicat această metodă de electroliză în cazul părului facial al femeilor (hypertrichosis).

Secolul 18 – americanii de origine foloseau leşie pentru a-şi arde părul de pe corp. Secolul 19 – curtezana acestui secol, Lola Montez, a sfătuit femeile să-şi îndepărteze părul facial cu un amestec de gips aplicat şi întins pe piele indicând: „Trageţi repede pentru a scoate părul de la rădăcină”.

1915 – anul unei reclame pentru noul aparat Milady specifică moda femeilor: „axila trebuie să fie la fel de netedă ca şi faţa”. Aparatele Milady s-au vandut în numar de aproximativ 1 milion în anul 1917.

1923 – francezul H. Bordier a folosit diatermia (unde de radio de mare frecvenţă) pentru îndepărtarea părului. A funcţionat, însă părul creştea apoi mai gros.

98% dintre femeile americane sub 44 de ani şi-au ras părul de pe picoare picioarele în 1964. Inainte de Primul Război Mondial nicio femeie nu făcea acest lucru.

La jumătatea anului 1980, 4 femei într-o reclamă, purtând pantaloni scurţi într-un restaurant american cântau: „Dacă îndrăzneşti să porţi pantaloni scurţi, nu renunţa la ei”.

1986 – anul în care un aparat manual Epilady, folosind arcuri rotative pentru a smulge părul, a devenit primul epilator personal. Şapte nurori care conduceau Salonul Internaţional al surorilor J din New York au prezentat americanilor fâşia braziliană de ceară. În medie, 200 astfel de fâşii sunt folosite la epilat zilnic, în saloane.

În 1995, FDA a aprobat primul aparat cu laser pentru îndepărtarea părului. Aproximativ 20 de milioane de americance îşi îndepărtau părul facial o dată pe săptămână, în 1999.

SURSE: onlinereport.ro si csid.ro

Contact

Adresa

Strada Viorele, nr 4, bl 22, scara 2, parter Bucureşti, sector 4

Program de lucru

Luni-Vineri: 09:00-21:00

Sâmbătă: 09:00-19:00

Programari

(021) 330.32.35

(031) 417.88.87

E-mail

studioheaven.bw@gmail.com

Conecteaza-te cu noi!

Aboneaza-te la Newsletter!

Aboneaza-te la Newsletter si primesti
5% discount
la serviciile noastre!