Specialistul Heaven:

“Despre micropigmentare, cu specialistul HeavenBeauty&Wellness Studio”

CITESTE MAI MULT

 

Cuvântul englezesc manicure are o istorie de 5000 de ani şi provine din cuvântul franţuzesc manicure, care înseamnă grijă de mâini. La rândul său, cuvântul e compus din cuvintele latine manus pentru mână şi cura pentru îngrijire. Aşadar, plecând de la definiţia manichiurii, aceasta repezintă un tratament de îngrijire şi înfrumuseţare a unghiilor şi a mâinilor.

Iar în Egiptul Antic existau persoane care se ocupau de înfrumuseţarea unghiilor atât la mâini, cât şi la picioare. Ştim această informaţie pentru că au fost descoperite gravuri în mormintele faraonilor, unde era înfăţişat detaliat ce însemnă manichiură în acele vremuri. Una dintre aceste gravuri a fost descoperită la intrarea mormântului faraonului Ankhmahor şi înfăţişează o femeie care îi face manichiura unui barbat folosind mai multe intrumente. Trusa de unghii din gravură contine: foarfeca , un beţişor de lemn sau os şi o lamă de metal pentru a tăia unghiile. Deci, de-a lungul timpului nu s-au schimbat foarte multe, dacă vorbim despre manichiura simplă.

Egiptenii, atât femeile , cât şi bărbaţii, purtau unghii pictate cu culori de henna sau extrase din rădăcina de alkanna. La fel ca în Babylon, şi în Egiptul Antic, purtarea unei anumite culori sau a unghiilor lungi scotea în evidenţă clasa socială. Oamenilor de rând li se dădea voie să poarte unghii vopsite în alb, dar scurte , iar nobilii aveau unghii cat mai lungi, pictate în culori vii.

În timpul dinastiei Ming, femeile de rang înalt îşi colorau unghiile tocmai pentru a-şi arăta superioritatea faţă de ceilalti. În ziua de azi, manichiura trădează mult mai mult de atât. E o carte de vizită, o oglindă a ritualului de îngrijire, a respectului de sine, a creativităţii şi, de ce nu, a personalităţii. Îngrijirea unghiilor înseamnă igienă, frumuseţe, stil şi rafinament!

1770: în Franţa, regele Ludovic al XVI-lea a purtat o manichiură realizată din aur, argint şi fildeş.

1880: pentru o perioadă au fost considerate perfecte unghiile în formă de migdală, dar scurte. Ele erau uneori colorate cu ulei roşu, parfumat, şi lustruite cu o piele de căprioară, ce conferea unghiilor strălucire.

1830: În Europa, Doctorul Sitts foloseşte un băţ de lemn de cuoare portocalie (un instrument dentar) pentru a nu mai utiliza intrumente de metal pentru îngrijirea unghiilor.

1892: Nepoata doctorului Sitts aduce o nouă metodă de îngrijire a manichiurii care este folosită în America!

1900: Foarfece de metal sunt utilizate pentru manichiură pe scară largă, alături de creme sau pudre colorate, pentru a oferi luciu unghiilor. Primul lac de unghii lucios este disponibil și se aplică cu o perie din păr de cămilă , dar nu rezistă decât o zi pe unghii!

1910: Flowery Manicure Products introduce în domeniul manichiurii termenul de pilă – granat abraziv pe o bucată de lemn pentru unghii!

1917: Apare primul kit de manichiură pentru uz casnic și include: un obiect pentru îndepărtarea cuticulelor, lac de unghii, colorant de unghii, înălbitor , beţişor portocaliu, pilă și o broșură cu instrucțiuni de utilizare.

1920 – Michelle Ménard introduce primul lac de unghii lucios de lungă durată, iar ideea inovării acestui lac a pornit de la vopselele de maşini. Vedetele de la Hollywood foloseau acum lacul de unghii roşu şi lucios, fiind foarte încântate deoarece lacul le permitea sa aibe unghiile îngrijite şi le conferea un plus de rezistenţă.

1925: Manichiura Moon este populară datorită noilor lacuri de unghii de culoare roz de pe piață , cuticulele sunt tăiate , iar forma unghiilor devine mai ascuţită.

1927: Apare manichiura franţuzească, produsele fiind create de Max Factorţs Society, care a produs o cremă colorată de trandafiri pentru a nuanţa unghiile într-o nuanţă de roz şi un lichid alb care se aplică sub vârfurile unghiilor.

1929: Apare oja cu parfum, însă popularitatea acestui produs este de scurtă durată.

1930: Apare pentru prima dată o soluţie pentru ştergerea lacului de unghii şi uleiul de cuticule. Greta Garbo, o actriţă cunoscută la acea vreme, purta unghiile extinse cu folie și pictate cu roşu pentru filmări. Tehnica de realizare a acestor unghii durează multe ore, iar rezistenţa lor este de scurtă durată.

1932: Revlon introduce unghii cu email, şi a dezvoltat un proces de fabricație unic. Folosind pigmenți în loc de coloranți, brandul Revlon a fost capabil sa creeze un lac de unghii cu aspect opac, disponibil în mai multe nuanţe!

1934: Pigmentul pentru unghii este patentat, un produs ce nu deteriora unghiile naturale. Maxwell Lappe (medic dentist) creează unghii false pentru cei care au obiceiul de a-şi roade unghiile.

1937: Apare primul şablon pentru tehnica de prelungire a unghiilor.

1940: Rita Hayworth îşi făcea manichiura rosie, unghiile ei erau lungi şi ovale.

1950: Paleta culorilor de lacuri de unghii se extinde în continuare. Unghiile colorate ovale sunt la modă .

1955 – Frederick Slack a inventat accidental acrilul în sculptura unghiilor, mai exact, o tehnică de extensie. Ca un dentist experimentat, a folosit tratamentul pentru dantură pentru a-şi repara o unghie ruptă (s-a folosit de o folie utilizată la dantură şi de acrilul folosit pentru tratamentul dentar). În felul acesta, a reuşit să scape de durerea provocată de ruperea unghiei.

1957: Frederick şi Thomas Slack au inventat primele forme de unghii realizate prin extensie, astfel ia naştere compania cunoscută astăzi ca INS.

1970: Anul marchează apariţia unghiilor false. Unghiile sunt foarte lungi și purtate de oamenii bogați pentru ca preţul acestora era foarte mare și nu este accesibil pentru toată lumea. Unghiile false sunt introduse în cuticule pentru a le face să arate cât mai natural posibil, lipiciul folosit nu este rezistent la apa. Şi tot în acest an e momentul în care saloanele de înfrumuseţare apar peste noapte.

1973: Unghiile pătrate sunt la modă, probabil din cauza concursurilor de unghii, deoarece este mult mai uşor să se judece forma și unghiul de stres și curba C a unghiilor.

1976: Jeff Pink creează manichiura franţuzească de astăzi, în SUA , inițial pentru actrițele de la Hollywood, care petreceau mult timp la manichiură pentru a se asorta coloristic cu fiecare rochie pe care o purtau.

1979: Compania Sogo introduce primul sistem de fibră de sticlă utilizat în domeniul manichiurii.

1980: Instrumentele electrice utilizate în procesul de lucrare a bijuterilor și practica dentistului sunt adoptate în domeniul extensiilor de unghii cu acrilic.

1982: A aparut pentru prima dată Gelul UV și lampa UV, create de James Giuliano şi costă 500 de dolari. Sunt create gelurile inodore.

1990: Femeile tratează unghiile ca o parte a imaginii lor. Clienții pentru tratamente de unghii și produse sunt mai informaţi și au mai multe așteptări.

1992: Manichiura Moon, dar sub altă formă, este din nou la modă

1994: Apare pe piaţă pudra acrilică.

2000 -2010: E perioada în care clienții sunt mai conștienți de problemele de sănătate și de siguranță. Produsele pentru extensii de unghii se îmbunătăţesc pentru a fi mai sigure și mai ușor de utilizat. Au fost inventate forme de unghii precum: stiletto, edge, pipe, almond… Oamenii devin din ce în ce mai interesaţi de domeniu. Unghiile fac parte din imaginea femeii şi sunt ca nişte bijuterii, iar cel mai des cerută este manichiura franţuzească.
SERVICII
Produse profesionale:
OPI, Reforma, Jessica, Cupio to go!.
Servicii:
Manichiură/pedichiură clasică,
Manichiură/pedichiură cu ojă semi-permanentă
Manichiură/pedichiură cu ojă semi-permanentă termică
Manichiură/pedichiură SPA
Tratament cu parafină pentru mâini şi picioare/masaj.

Contact

Adresa

Strada Viorele, nr 4, bl 22, scara 2, parter Bucureşti, sector 4

Program de lucru

Luni-Vineri: 09:00-21:00

Sâmbătă: 09:00-19:00

Programari

(021) 330.32.35

(031) 417.88.87

E-mail

studioheaven.bw@gmail.com

Conecteaza-te cu noi!

Aboneaza-te la Newsletter!

Aboneaza-te la Newsletter si primesti
5% discount
la serviciile noastre!