Specialistul Heaven:

“Despre micropigmentare, cu specialistul HeavenBeauty&Wellness Studio”

CITESTE MAI MULT

Săptămâna aceasta am dat, din întâmplare, peste oracolul bunicii. Un caiet gros, îmbrăcat într-o piele cafenie şi cu marginile tocite. În primele pagini am găsit nişte poezii şi cântece populare pline de viaţă şi pilde care se aplică şi astăzi vieții cotidiene. Păcat că am uitat să TRĂIM pentru noi şi pentru persoanele iubite. Apoi am dat peste câteva pagini cu desene în creion, desene cu flori şi aranjamente florale în culori aprinse, buzele bunicii imprimate pe hârtie îngălbenită de timp şi câteva vederi primite prin poştă de la fratele ei care, în acel an (1932), era în armată.

Toate acestea mi-au trezit amintiri frumoase despre bunica mea mereu grijulie faţă de noi şi detolba ei plină de poveşti şi poezii frumoase.

Dar ce mi-a atras atenţia în mod special au fost câteva reţete de „înfrumuseţare”. Oare de unde le ştia bunica? Am găsit şi câteva pagini, bine împăturite, dintr-o revistă franţuzească. Presupun că bunica avea şi ea secretele ei?!

Mai jos voi reda primele reţete pentru un păr frumos. Oare producătorii de şampoane au ţinut cont de cunoştinţele bunicilor lor? Eu aş încerca aceste reţete simple:

          Pentru a avea un păr plin de vitalitate: şampon uscat expres, mască din plante pentru strălucire, mască hrănitoare sau şampon cu rozmarin împotriva mătreței.  

Special pentru strălucire

Sfat: mască din plante pentru strălucirea părului

Ingrediente: 10 g de frunze de rozmarin

10 g de  muşeţel uscat

100 ml ulei din seminţe de mălai (acum putem folosi ulei de cocos)

Reţeta : Se rup frunzele de rozmarin. Se fierb la bain-marie împreună cu florile de muşeţel şi uleiul, timp de 30 de minute. Se ia preparatul de pe foc, se lasă să se răcească şi se pune într-un borcan cu capac cu filet. Se închide capacul şi se lasă să se odihnească o săptămână. După, se încălzeşte din nou preparatul şi se strecoară cu o strecurătoare, pentru a îndepărta toate plantele. Pentru a folosi masca, aplicaţi-o cu vârful degetelor pe păr şi pe pielea capului, masând uşor. Pieptănaţi-vă de la rădăcină la vârfuri. Acoperiţi-vă părul cu un prosop cald şi lăsaţi să acţioneze 30 de minute. Spălaţi-vă părul pentru a îndepărta produsul şi aplicaţi un balsam de păr.

De reţinut : cantitatea corespunde unei măşti pentru păr foarte lung.

Anti-mătreaţă

Sfat: şampon cu rozmarin împotriva mătreței

Ingrediente: 5 linguri de frunze de rozmarin

100 g de săpun Marseille

1 pahar de ulei de măsline

5 picături de ulei esenţial de rozmarin

Reţeta : infuzaţi cele cinci linguri de frunze de rozmarin în 250 ml de apă fiartă, timp de zece minute. Strecuraţi.  La bain-marie, topiţi 100 g de săpun Marseille cu un pahar de ulei de măsline. Adăugaţi cinci picături de ulei esenţial de rozmarin, apoi infuzia de rozmarin şi amestecaţi bine. Utilizaţi preparatul ca pe un şampon, având grijă să masaţi bine pielea capului, după care lăsaţi să acţioneze cinci minute înainte de a limpezi.  

O alimentaţie echilibrată

Sfat: cel mai simplu din lume, o alimentaţie bună

Reţeta : pentru a  avea un păr frumos, nici gras, nici uscat, fără mătreaţă, igiena alimentară are o importanţă capitală. Regula de bază: mâncaţi variat, mâncaţi echilibrat. Trebuie să ştiţi şi faptul că anumite substanţe, bogate în vitamina B, sunt foarte benefice pentru sănătatea părului : drojdia de bere, germenii de grâu, lăptişorul de matcă şi polenul.   Altele, precum usturoiul, ceapa şi fasolea sunt excelente pentru aportul lor de acizi aminaţi sulfaţi, cistina şi metionina, substanţe de bază pentru producerea de keratină. Anumite minerale şi oligo-elemente influenţează şi ele calitatea părului, în particular zincul, care reglează secreţia de sebuum şi contribuie la sinteza de keratină. Le găsim din abundenţă în peşte şi în fructele oleaginoase.      

Strălucire instantanee

Sfat: şampon uscat expres pentru a avea un păr curat în situaţiile neprevăzute, fără a fi nevoie de o şamponare adevărată.

Ingrediente: 25 g de rădăcină de iris pudră

25 g de arrow-root pudră

10 picături de ulei esenţial de rozmarin

Reţeta : puneţi rădăcina de iris şi  arrow-root într-o zaharniţă şi adăugaţi uleiul esenţial. Agitaţi bine. Periaţi-vă părul, de sus în jos. Pudraţi pielea capului cu acest amestec, în cantităţi mici, după care masaţi. Aplecaţi-vă în faţă şi masaţi pielea capului cu degetele, după care pieptănaţi-vă folosind o perie cu peri naturali de porc mistreţ : excesul de sebuum va fi absorbit şi părul dvs. îşi va regăsi prospeţimea.  Este recomandat să faceţi această operaţiune deasupra unui prosop sau afară, pentru a nu împrăştia pudra peste tot.

Reîmprospătarea culorii

Sfat: mască de păr pentru strălucire cu muşeţel şi revent

Ingrediente : 25 g de flori de muşeţel uscat

25 g rădăcină de revent uscat, pudră

200 ml apă de la robinet filtrată, apă minerală sau apă de ploaie fierbinte

1 lingură de ulei de măsline extra virgin

Reţeta : pisaţi florile de muşeţel manual sau cu ajutorul unei râşniţe, până obţineţi o pudră fină. Într-un bol, amestecaţi-le cu pudra de rădăcină de revent. Adăugaţi apa fierbinte, după care încorporaţi uleiul de măsline. Cu ajutorul unor cleşti, împărţiţi-vă părul uscat în mai multe fâşii, după care aplicaţi pasta fâşie cu fâşie, de la rădăcină la vârfuri.   Acoperiţi-vă părul cu folie de plastic şi lăsaţi să se odihnească timp de 45 de minute. Limpeziţi cu grijă părul cu apă călduţă, înainte să vă spălaţi şi să aplicaţi un balsam de păr.

Contact

Adresa

Strada Viorele, nr 4, bl 22, scara 2, parter Bucureşti, sector 4

Program de lucru

Luni-Vineri: 09:00-21:00

Sâmbătă: 09:00-19:00

Programari

(021) 330.32.35

(031) 417.88.87

E-mail

studioheaven.bw@gmail.com

Conecteaza-te cu noi!

Aboneaza-te la Newsletter!

Aboneaza-te la Newsletter si primesti
5% discount
la serviciile noastre!