Specialistul Heaven:

“Despre micropigmentare, cu specialistul HeavenBeauty&Wellness Studio”

CITESTE MAI MULT

Cum alegem corect o vopsea de păr? Putem avea reacţii alergice la vopseaua de păr?

Cine nu şi-a dorit măcar o singură dată să facă o schimbare bruscă în viaţa sa? Unii îşi schimbă locul de muncă, alţii casa sau maşina.

Mi-am amintit un banc pe care-l ştiu din clasa a IV-a de la profesorul de geografie: „Trei copii pe uliţă se lăudau: primul spune – mie tata mi-a cumpărat pantaloni noi pentru şcoală; al doilea – mie sandale şi ghiozdan; al treilea, ceva mai sărăcuţ, spune: pe mine tata m-o tuns!”

Cei mai bătrâni ca noi susţin că nu se poate schimba chiar totul deodată. Ei ne spun că „lupul îşi schimbă părul, dar năravul – ba”!

Se pare că în acest secol viteza de schimbare a culorii părului este mult mai mare (doar suntem în secolul vitezei!). Nu ştim să se fi inventat încă o vopsea de păr care să schimbe şi caracterul/”năravul” omului la fiecare aplicare. Dar, cu siguranţă, cu cât folosim mai multe tipuri de vopsea, cu atât mai des ne schimbăm şi preferinţele. Orice schimbare înseamnă şi o lecţie comportamentală.

Aşa cum orice schimbare este provocată de o nemulţumire, revoltă sau idee, mai mult sau mai puţin genială, şi schimbarea culorii părului vine dintr-o dorinţă de altceva.

         Problema cea mai mare este însă, cum să alegi o vopsea?

În primul rând, atunci când alegi o vopsea de păr te gândeşti la culoare – dacă ţi se potriveşte, dacă e rezistentă şi dacă poate acoperi toate firele albe. Nu sunt mulţi cei care se gândesc la sănătatea firului de păr, a scalpului sau chiar a întregului corp. Odată cu aplicarea vopselei de păr putem risca de la o uşoară alergie, până la pierderea părului în totalitate (în urmă cu ceva timp o doamnă, după o astfel de experienţă, a intrat în comă). Oare suntem pregătiţi pentru aşa ceva?

În aceste condiţii mai merită să alegem vopseaua după cât de frumos este modelul de pe cutie? Sau după cât de bine este poziţionată pe raft?

După cum ştim, amoniacul din compoziţia unor vopseluri subţiază firul de păr. Tot această substanţă, pe lângă multe altele, pot produce şi reacţii alergice.

  Care sunt simptomele unei alergii?

  • iritaţia pielii;
  • usturime cu senzaţia de mâncărime.

Aceste simptome pot apărea frecvent pe faţă, pleoape, urechi sau gât. De multe ori aceste simptome nu pot fi observate imediat ce ai plecat de la salon, ci peste una-două zile. Iar de dispărut nu dispar atât de repede cum şi apar. Din cauza unei alegeri proaste ne putem „pricopsi” cu aceste iritaţii şi câteva săptămâni. Oare cum am arăta cu un păr lucios ca în revistele de modă, dar cu ochii umflaţi şi urechile roşii? V-aţi imaginat? Probabil că am dori să stăm închişi în casă câteva săptămâni şi să ne ştergem şi profilul de facebook (ce tragedie!).

Pentru a nu ajunge în acest stadiu, iată câteva sfaturi pentru a evita aceste probleme legate de alergiile la vopseaua de păr:

  1. Testul de alergie cu 48 de ore înainte de orice operațiune de colorare. Cum se face? Se amestecă o cantitate mică din vopsea. Se aplică amestecul pe 1cm pătrat de piele, în interiorul cotului. Se lasă 45 minute, se clătește cu apă călduță și se șterge cu un prosop uscat. Zona trebuie lăsată neatinsă timp de 48 de ore. Dacă apar semne de înroșire, inflamare, mâncărime oricând pe parcursul celor 45 de minute se clătește imediat și nu trebuie folosit acel produs. Iar pasul următor, recomandat de specialişti, este consultarea medicului înainte de un alt proces de colorare, altfel, riscurile sunt foarte mari pentru sănătatea dvs.!
  2. Vopsiţi-vă cât se poate de rar. Nu abuzaţi! Cu cât este vopsit mai des părul, cu atât creşte sensibilitatea corpului la substanţele nocive, iar riscul de a dezvolta o reacţie alergică este mult mai mare.
  3. Culoarea părului nu se schimbă, în niciun caz, acasă! Acest lucru trebuie făcut într-un salon de înfrumuseţare, sub atenta supraveghere şi îndrumare a specialiştilor!
  4. Nu se amestecă vopselurile de păr de la diferiţi producători! Efectul poate fi fatal – să creaţi o mică bombă pentru sănătatea dvs.!
Pentru a preveni alergia la vopseaua de păr trebuie să iei în considerare două aspecte:
1.     Alege absolut întotdeauna doar vopsea profesională!
Vopseaua de păr profesională se găseşte în saloane şi se comercializează doar în anumite magazine de specialitate!
Vino la noi în salon şi consultă-te cu unul dintre specialiştii noştri, ce te va informa exact despre diferenţele şi beneficiile vopselei profesionale faţă de cea din comerţ. Vopseaua de păr profesională este mult mai puternică şi rezistă un timp mai îndelungat pe părul tău. La Heaven Beauty&Wellness Studio vei găsi doar vopsele profesionale de la LOréal Professionnel Inoa, Joico şi de la Wella, cu care nu numai că vei căpăta exact nuanţa de păr dorită ci îl va face să şi strălucească! Încearcă şi vei vedea diferenţa!
     2.Alege întotdeauna să-ţi schimbi nuanţa părului  la un salon de înfrumuseţare!
 Lasă-te pe mâna unui specialist care va şti ce să facă cu părul tău pentru a arăta cât mai bine! Şi mai ales, la final să ai un păr sănătos!
Specialistul Studio Heaven va folosi vopsea profesională ce conţine  pe lângă pigmenţii de culoare superiori celor din comert, şi ingrediente naturale, care nu doar ajută la obţinerea unui rezultat mai bun fatţă de vopsele din comert, ci şi hidratează părul în timpul procesului colorării. Doar un stilist cu experienţă va obţine rezultate uniforme, ce singură acasă nu prea poţi obţine.
 
Nu uita: vopseşte-te responsabil şi ai grijă de sănătatea părului tău!

Contact

Adresa

Strada Viorele, nr 4, bl 22, scara 2, parter Bucureşti, sector 4

Program de lucru

Luni-Vineri: 09:00-21:00

Sâmbătă: 09:00-19:00

Programari

(021) 330.32.35

(031) 417.88.87

E-mail

studioheaven.bw@gmail.com

Conecteaza-te cu noi!

Aboneaza-te la Newsletter!

Aboneaza-te la Newsletter si primesti
5% discount
la serviciile noastre!